Over Zeitgeist Lezingen '24 Steven De Foer Amerika

17 mrt
Beveren - CC Ter Vesten (Mediazaal)

Zeitgeist Lezingen '24 Steven De Foer Amerika

ZEITGEISTLezingen '24 Grote mogendheden in een wereld en tijden van verandering

Lezing over Amerika door Steven Defoer

zondag 17 maart 2024 om 10:30 uur

Met de ZEITGEISTLezingen, een lezingencyclus rond een actueel thema,wil Davidsfonds Beveren-Zuid de vinger aan de pols houden bij wat leeft, beroert, bezighoudt.

EDITIE 1 ZEITGEISTLezingen '24 Grote mogendheden in een wereld en tijden van verandering

LEZING 2 | AMERIKA, Steven De Foer 

Tussen de verhoopte 'American Dream' en de daadwerkelijke ervaringen van veel Amerikanen ligt een wereld van verschil. De kloof tussen rijk en arm is immens. Demografische verschuivingen dagen de Amerikaanse economie, sociale zekerheid en culturele cohesie uit. Afkomst, ras en sociale klasse bepalen of beperken steeds meer iemands toekomstperspectieven. Het leidt tot toenemende frustratie, onvrede, diepe sociale verdeeldheid en politieke polarisatie.

De teloorgang van de Amerikaanse droom en de spanningen die er het gevolg van zijn, bedreigen niet alleen de eigen stabiliteit, ze bepalen ook de Amerikaanse invloed wereldwijd. Met het oog op de nakende verkiezingen en in een tijdperk van geopolitieke concurrentie, technologische wedloop en klimaatverandering kijkt de wereld met argusogen toe. In zijn boek ‘Amerikanen. Het had zo mooi kunnen zijn’ schetst Amerikakenner Steven De Foer een treffend beeld.

Steven De Foer (1965 ) schrijft sinds 1994 voor De Standaard, over zeer uiteenlopende onderwerpen, met accent op buitenland, vooral de VS, én cultuur, vooral film. Voor de Standaard was hij onder meer correspondent in Nederland (1997-2000), hij schreef er het boek ‘Onder Hollanders’ (2001) over, én filmcriticus (2002-2008). Ook 'Hollywood Boulevard ' (2016) en 'Amerikanen. Het had zo mooi kunnen zijn.' (2020) zijn van zijn hand. In de VS bereisde hij meer dan dertig staten, wat hem tot Amerika-specialist maakt. Momenteel is hij redacteur De Standaard Weekblad en schrijft hij grote interviews, reportages, culturele vehalen en recensie

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 12,00
Standaard € 15,00

Bij voorkeur vooraf inschrijven via mail naar joskedujardin@gmail.com

of via de website www.davidsfondsbeverenzuid.be

Aanmelden aan de kassa zonder voorinschrijven is ook mogelijk.

Labels: LezingActiviteitMaatschappijlezingCultuurregio Waaslandactualiteitpolitiek